Mindfulness voor kinderen

 

Ben je snel afgeleid? Kan je moeilijk in slaap komen? Heb je vaker een vol hoofd? Ben je vaak moe? Heb je negatieve gedachten over jezelf of over wat je kunt? Ben je vaker bang? Vinden ze dat je soms verlegen of onzeker bent? Vind je het moeilijk met emoties om te gaan? Vind je het prima om een tijdje stil te zitten en met andere kinderen oefeningen te gaan doen?

 

Mindfulnes is een manier om in elk moment op een vriendelijke manier aandacht te geven aan    al je gedachten, gevoelens, emoties en alles wat je doet.

In de mindfulnesscursus oefen je samen met andere kinderen. Door bewuste aandacht te trainen neemt je concentratie toe. Je merkt als je afgeleid wordt, gestresst of aan het piekeren bent. En je leert hiermee om te gaan. Je leert hoe je je zelf kunt ontspannen. Je leert ook hoe je een hoofd vol gedachten tot rust kunt brengen, voor het slapen gaan bijvoorbeeld. Je leert te vertrouwen op je zelf.

We gaan hard aan het werk met aandachtsspelletjes, geleide meditaties, verhalen, concentratie-opdrachten, waarnemingsspelletjes, een ontdekkingsreis met je zintuigen, en bewegingsoefeningen.

Maar voorop staat dat we plezier hebben met elkaar!

 

Voor de ouders.

Het gebeurt tegenwoordig maar al te vaak dat kinderen opgroeien zonder dat ze leren zich te ontspannen, zich te concentreren, hun creatieve vaardigheden te gebruiken.  Een kind raakt in deze door de media geregeerde wereld al gauw overprikkeld. Ze worden groot zonder dat ze hun emotionele en mentale 'spierkracht' hebben kunnen ontwikkelen. Mindfulness leert kinderen hun gedachtenwereld tot rust te brengenen hun aandacht ergens op te richten zonder prikkels van buitenaf.

 

Zie pagina: Data mindfulness